چاپ مقاله پژوهشگران هسته پژوهشی کووید-۱۹ دانشکده علوم پایه دانشگاه شهرکرد در مجله معتبر

به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه شهرکرد، مقاله پژوهشگران هسته پژوهشی کووید-19 دانشکده علوم پایه دانشگاه شهرکرد با همکاری دانشگاههای داخلی و خارجی با موضوع ویروس کووید 19 در مجلهی معتبر Biomedicine & Pharmacotherapy چاپ شد.
این مقاله علاوه بر توجیه علت بروز علائم مختلف بیماری COVID-19 در بدن، راهکارهای درمانی جدید را جهت درمان این بیماری ارائه داده است.
عنوان انگلیسی مقاله:
Induced dysregulation of ACE2 by SARS-CoV-2 plays a key role in COVID-19 severity
عنوان فارسی مقاله : "نقش کلیدی اختلال ناشی از اثر SARS-CoV-2 بر آنزیم ACE-2 در وخامت بیماری COVID-19 "
نام مجله:
Biomedicine & Pharmacotherapy (IF 4.55)
نویسندگان: : مریم اسکندری مهرآبادی، روحالله همتی، امین تشکر، احمد همایی، معصومه یوسف زاده، کریم همتی و سامان حسینخانی
بر اساس این مقاله، غلظت سوبستراهای آنزیم 2ACE- بر اثر ویروس2 SARS- CoV- افزایش می یابد در حالی که از غلظت محصولات این آنزیم کاسته میشود و در نهایت واکنش آنزیم2 ACE- از حالت تعادل خارج میشود. در این مقاله اثرات انباشت سوبستراهای 2ACE- بر التهاب ، فیبروز، استرس اکسیداتیو، ترومبوز،آنژیوژنز، آمبولی ریوی و طوفان سایتوکاین بیماری 19COVID- به تفصیل مورد بحث قرار داده شده است. در این پژوهش، افزایش غلظت داینورفین 13-1 به دلیل سمیت با علایمی همچون از دست رفتن حس بویایی و چشایی این بیماری مرتبط تشخیص داده شده است. همچنین در این مقاله پپتید Apelin- به عنوان بیومارکر اختصاصی تشخیص پیشرفت آمبولی ریوی ناشی از 19COVID- معرفی شده است. افزون بر این، در این پژوهش تجویز آنالوگهای پایدار محصولات2 ACE- جهت معکوس کردن اثر سوبستراهای 2-ACE به عنوان راهکار درمانی ارائه شده است.
در این پژوهش برای نخستین بار به صورت جامع به نقش احتمالی انباشت پپتیدهای داینورفین و اپلین در بیماران مبتلا به19 COVID- و وخامت بیماری و نیز راهکار درمانی با معکوس کردن اثر تجمع این پپتیدها در بیمارن مبتلا به 19 COVID- پرداخته شده است./فاطمه قربانی زاده
این مقاله در اینجا قابل دریافت است.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0753332221001487
نظر شما :